Strani

22.9.11

DZ zavrnil prvo novelo zakona o knjižničarstvu

Poslanci so na današnji seji državnega zbora z 53 glasovi za in 14 glasovi proti izglasovali sklep, da predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o knjižničarstvu ni primeren za nadaljnjo obravnavo. Predlog novele je v obravnavo po skrajšanem postopku vložila skupina poslancev s prvopodpisanim nepovezanim poslancem Francem Žnidaršičem.

Podporo je predlagani noveli zakona odrekel tudi državnozborski odbor za kulturo, šolstvo, šport in mladino, ki je, kot je na današnji seji državnega zbora povedala predsednica odbora Majda Potrata, sprejel sklep, da predlog ni primeren za nadaljnjo obravnavo.

Pripravljen je namreč še en predlog novele omenjenega zakona, ki ga je vložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisano Silvo Črnugelj (SD), ki poleg volonterskega opravljanja pripravništva kandidatom za opravljanje bibliotekarskega izpita, ki je bistvo danes obravnavanega predloga novele zakona, predvideva še nekaj drugih sprememb zakona o knjižničarstvu.

Z uvedbo volonterskega pripravništva želijo predlagatelji novele zakona zmanjšati število brezposelnih, zmanjšati stroške Zavoda za zaposlovanje, zmanjšati stroške Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije ter povečati vključenost v proces dela, izobraževanja in usposabljanja za samostojno strokovno opravljanje dela, so zapisali.

Novica STA, 21. september 2011

3 komentarji:

  1. Bilo je kar smešno (žalostno) poslušati poslance. Prva ovira je mimo, druga (večja) nas še čaka!

    OdgovoriIzbriši
  2. Z razpustitvijo Državnega zbora in razpisom predčasnih volitev se vsi postopki obravnave predlogov zakonov, ki niso bili vloženi na pobudo 5000 volivcev ali na predlog Državnega sveta, po tem datumu prenehajo. Z nastopom dela novega parlamenta ga lahko poslanci ponovno vložijo in procedura se ponovi od samega začetka.

    OdgovoriIzbriši
  3. http://www.lyricsmode.com/lyrics/p/paramore/here_we_go_again.html

    OdgovoriIzbriši