Strani

31.3.10

Kobo - bralnik za 110 evrov

O elektronskih bralnikih smo na Biblioblogu že dosti pisali. Tokrat vam predstavljamo cenovno ugodnejšo različico.

Kanadsko podjetje Kobo namreč svojo napravico, s podobnimi lastnostmi kakor jih ima konkurenca, prodaja za 149 dolarjev (ca. 110 €). Priljubljeni Amazonov Kindle stane 259 dolarjev.

Cena vključuje bralnik z zaslonom E-ink, 1 GB pomnilnika (dovolj za okoli 1.000 knjig). Za bralnik je na voljo tudi spletna knjigarna Kobo Books, ki ima čez 2 milijona naslovov. Tehta 200 gramov in meri 18,4 x 12 x 1 cm.

Več o samem bralinku lahko izveste na uradni spletni strani podjetja Kobo.
Novica povzeta po: Monitor-novice-Kobo, bralnik za 110 evrov

5 komentarjev:

  1. Oblika je sicer nova, toda znotraj ohišja se skriva 4 leta stara tehnologija in design. Po drugi strani pa gre za dokaj poceni napravo. Kobo se očitno trudi, da bi podobne naprave postale dostopnejše, kar je vsekakor korak v pravo smer.

    OdgovoriIzbriši
  2. Primerjalno zelo poceni (prvič, da se zdi cena sprejemljiva) pa bolj enostavno in manj "fensi" oblikovanje. Eden redkih, ki si je upal sam objaviti primerjalno tabelo s tremi konkurenti, kjer ne skriva majhnega nabora formatov, kupcu pa poklanja ob nakupu celo knjižnico (kdo ve, kaj je v njej?!). Mene pritegne predvsem bluetooth, ki si ga tako zelo želim tudi na fotoaparatu!

    Splača se pogledati primerjalno tabelo različnih proizvajalcev, generacij in velikosti. Zame še vedno premajhni!

    OdgovoriIzbriši
  3. 6 inčni so dovolj za branje "romanov". Sedaj se množično izdelujejo tudi manjši, 5 inčni. A4 pa bodo vsaj za moj okus preveliki, saj bodo zelo nerodni.

    OdgovoriIzbriši
  4. Problem velikosti so naši predniki domiselno reševali na dva načina in oba sta se izkazala kot zelo učinkovita: eno je bil svitek, drugo prepognjena pola. Nekaj razvoja bo najbrž omogočalo obe rešitvi tudi z elektronskim papirjem in črnilom.

    OdgovoriIzbriši
  5. Opa, pa so me dobili v omejenih vzorcih razmišljanja! Seveda gre razvoj v smer prepogljivih e-ink zaslonov. To bo šele zabavno!

    OdgovoriIzbriši