Strani

29.5.13

Častitljiva dama je še vsa mladostna

Ta teden je bilo v Mariboru burno (kot da ni tako že vsak navaden dan!), tokrat po zaslugi in v čast Univerzitetni knjižnici Maribor, ki praznuje častitljivih 110 let odkar je bila v začetku prejšnjega stoletja ustanovljena iz majhne zbirke 312 društvenih knjig zanesenjakov, ki so hoteli dati slovenskemu Mariboru še nekaj več. Častitljiva dama se pri teh letih prav odlično počuti in vsa mladostna poka od zamisli, znanja in energije, to lahko vidimo vsak dan ob njenih dosežkih kot njeni uporabniki, stanovski kolegi ali kar tako državljani. Te dni je še prav posebej zablestela z množico prireditev od ponedeljka do petka, vsak dan se kaj dogaja, strokovna predavanja priznanih znanstvenikov in umetnikov pa je kronala svečana prireditev v torek zvečer. Slavnostni govorniki so bili mariborski župan dr. Andrej Fištravec in rektor Univerze v Mariboru dr. Danijel Rebolj, ki je tudi pokrovitelj jubilejnih dogodkov, pa seveda ravnateljica knjižnice dr. Zdenka Petermanec. Njej in njenemu kolektivu čestitamo ob častitljivem jubileju in jim želimo tako uspešno delo tudi naprej, istočasno pa se jim zahvaljujemo za trajno in angažirano sodelovanje na vseh s knjižničarstvom povezanih področjih.


Pozdrav in slavnostni nagovor ravnateljice dr. Zdenke Petermanec


Z razstave ob 110. jubileju UKM – Ravnatelji UKM, štirje so bili na slovesnosti prisotni in prijetno je bilo poklepetati s starimi znanci in prijatelji!


Uvod v svečanost ob 110. obletnici UKM je prijetno zaznamoval železni repertoar Zorana Predina, od Praslovana do Bolj star . . .

Nekaj utrinkov iz medijev:
Univerzitetna knjižnica Maribor obeležuje 110 let, Večer, 27.5.2013
110 let Univerzitetne knjižnice Maribor, RTVSlo, 27.5.2013
Knjižnica smo ljudje, Večer, 28.5.2013
UKM v številkah, Večer

Ni komentarjev:

Objavite komentar