Strani

5.10.09

Spremembe v Mestni knjižnici Ljubljana

Danes so v Mestni knjižnici Ljubljana vzpostavili enotno podatkovno zbirko o članih knjižnice.

Po vzpostavitvi enotne zbirke članov bodo vse uporabnike knjižnice ob prvem naslednjem obisku zaprosili za osebne podatke, in sicer ime in priimek, rojstni datum, naslov prebivališča, COBISS geslo in telefonsko številko ali elektronski naslov ter na tak način ponovno preverili pravilnost združenih podatkov.

Knjižnica bo z združeno zbirko članov MKL poenostavila svoje poslovanje in omogočila enoten pregled izposojenega gradiva in podatkov o vseh članih, ne glede na lokacijo posamezne knjižnice. Član bo z enotno izkaznico lahko uporabljal storitve vseh splošnih knjižnic v Ljubljani in okolici. Z vzpostavitvijo enotne podatkovne zbirke so tako ustvarjeni tudi pogoji za uveljavitev mestne kartice Urbana kot članske izkaznice MKL. Projekt uvedbe kartice Urbana že poteka in ga bodo predvidoma izpeljali v naslednjih dveh mesecih.
Objava na straneh MKL

Prve dni se bodo zagotovo pojavljale težave. Trenutno so nekaterim uporabnikom spremenili obstoječa gesla za podaljševanje preko interneta in telefona in jih je treba na novo ustvariti. Bodite strpni do knjižničarjev na izposoji.

1 komentar:

  1. Drugače podpiram tole zadevo - vendar nikjer nisem našel omembe glede centraliziranja podatkov. Kako je z varnostjo le teh?

    OdgovoriIzbriši