Strani

28.1.09

BOBCATSSS 2009, Porto, Portugalska

Porto
Od 28. do 30. januarja na Portugalskem poteka simpozij knjižničarstva BOBCATSSS 2009, organiziran s strani študentov bibliotekarstva.
Letos ga organizirajo študentje Univerze v TampereFinska (Oddelek za informacijske študije in interaktivne medije) in Univerza PortoPortugalska.

Naslov je: Challenges for the new information professional

Slovenskih prispevkov ni. Škoda, da naš oddelek za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani ne zna pritegniti študentov k resnemu delu. Letos jim je baje zmanjkalo denarja tudi za kotizacije. Nekaj študentov se je posvetovanja vseeno udeležilo.

Sam sem se udeležil posvetovanja že dvakrat in obakrat je bila neprecenljiva izkušnja. Možnost sodelovanja z vodilnimi evropskimi in svetovnimi znanstveniki na tem področju je izjemna. Pritegnil me je en naslov članka: Information ethics as reflected in LIS curricula: Comparative analysis of Croatian and Slovenian learning programs, avtorji: Nikica Gardijan, Ivana Morić Filipović, Franjo Pehar, Srećko Jelušić iz Zadra. Izgleda, da morajo o slovenskih strokovnih vprašanjih pisati drugi. Še sreča da vsaj kdo.

1 komentar: