Strani

22.3.08

Otvoritev Knjižnice Šiška - 2. 4. 2008 ob 14h

Čeprav na njihovi spletni strani še ni uradno najavljeno (Zelo suhoparno obvestilo "Sporočamo vam, da do nadaljnjega še ne bo otvoritve nove knjižnice na Trgu komandanta Staneta 8" je objavljeno že od začetka decembra), bo po neuradnih podatkih
otvoritev novih prostorov Knjižnice Šiška 2. 4. 2008 ob 14:00.

Knjižnica bo torej skupaj zaprta kar štiri mesece! Delo je že konec januarja poročalo, da so zaradi napovedanega decembrskega prevzema staro knjižnico ob Celovški cesti žal zaprli nekoliko prenagljeno. Žal se na nevzdržno podaljševanje roka selitve niso odzvali knjižničarji. Kdo pa bo odgovarjal za škodo, ki so jo v tem času utrpeli prebivalci Ljubljane, še ni znano.

V Mladini smo prejšnji teden lahko prebrali, da je ljubljanska oblast povzročila največjo erozijo branja po drugi svetovni vojni. Teden kasneje pa direktorica knjižnice pozabi omeniti, da je tudi nova knjižnica premajhna (še manjša kot po načrtih - dejansko je morala del novih prostorov odstopiti lekarni) in neprimerna (v nadstropjih) za vse uporabnike. Knjižničarji bi lahko izrazili ogorčenje nad tem, da se nove knjižnice odpira nenamensko samo kot del objektov namenjenih drugim dejavnostim. Dobro je sicer, da se varčuje, toda le, če je to strokovno utemeljeno.

1 komentar:

  1. Med pogovorom smo zadnjič ugotovili še marsikatero drugo pomankljivost te knjižnice, za katero bi tudi bilo dobro, da se je javnost zave. Tu bi omenil samo zelo znano modrost, ki jo pozabijo skoraj pri vsaki gradnji knjižnice: NIKOLI ne dovoli arhitektu prostih rok pri dizajnu knjižnice!

    OdgovoriIzbriši