Strani

28.9.15

Mestna knjižnica Kranj še brez direktorja

Na sredini seji kranjski mestni svetniki niso dali soglasja k imenovanju Petre Kejžar Puhar za direktorico Mestne knjižnice Kranj, razpis pa bodo v kratkem ponovili.

»Za tako pomemben javni zavod kot je knjižnica, ki ima štirideset zaposlenih in 1,2 milijona proračuna, potrebujemo nekoga z več vodstvenimi izkušnjami. Zato se je večina svetnikov tudi odločila, da bi morali razpis ponoviti in poskušali dobiti direktorja ali direktorico z več izkušnjami in vodstvenimi kompetencami,« je po seji povedal župan Boštjan Trilar
Gorenjski glas, 26. 09. 2015

Iz časopisa Delo:
Na razpis za direktorja je prispelo pet prijav, med njimi direktorja Viljema Lebana, ki vodi osrednjo kranjsko knjižnico deseto leto. Vendar je svet zavoda je že maja izbral Puhar Kejžarjevo, ki ima tudi podporo zaposlenih. Strokovni svet, ki ga vodi direktor Knjižnice Ivana Tavčarja v Škofji Loki Matjaž Eržen, julija podal negativno mnenje, ker da kandidatka nima ustreznih kvalifikacij in izkušenj (končano ima fakulteto za organizacijo dela, zahtevana pa je bila univerzitetna izobrazba družboslovne ali humanistične smeri).

Negativnemu mnenju so v svetu zavoda (predsednica Smiljana Vončina Slavec, univ.dipl. matematik) oporekali, komisija za volitve in imenovanja (kviaz) občine Kranj, ki jo vodi Beti Jenko (vodja kadrovske in pravne službe v družbi Hella Saturnus), pa je kandidatki prav tako dala negativno mnenje, saj iz razpoložljivih podatkov menda ni mogla ugotoviti vodstvenih sposobnosti.

»Neprava« kandidatka za direktorico Mestne knjižnice Kranj 
Svet zavoda izbral Petro Puhar Kejžar, strokovni svet in kviaz pa njenemu imenovanju nasprotujeta.
Delo, 23.09.2015, (poudarke dodal MVI)


Ni komentarjev:

Objavite komentar