Strani

14.3.12

Povabilo k posredovanju mnenja o spremembah Zakona o knjižničarstvu

Povabilo seveda objavljamo tudi na tem mestu.

Spoštovani,

Prosimo vas, da pregledate nov predlog sprememb Zakona o knjižničarstvu, ki v teh dneh išče podporo pri poslancih v Državnem zboru. Žal ZBDS o tem Predlogu uradno ni bil obveščen, dokler pa Predlog ni vložen v proceduro, tudi uradno ne obstaja.
V poslanski skupini SD so v minulem mandatu v zakonodajni postopek vložili Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o knjižničarstvu. Predlog zaradi izteka mandata Državnega zbora ni bil obravnavan. Po mnenju poslanske skupine so se na pobudo strokovne javnosti odločili, da Predlog v nekoliko spremenjeni obliki ponovno vložijo tudi v tem mandatu. Ker ni bilo mogoče uskladiti različnih stališč strokovne in zainteresirane javnosti, je iz besedila izvzeto prvotno predvideno volontersko pripravništvo in posledično vprašanja pogojev za opravljanje bibliotekarskega izpita. Po mnenju predlagatelja so v predlogu ohranjena določila, ki omogočajo doseganje ustrezne odličnosti katalogizacije, usklajujejo Zakon o knjižničarstvu in Zakon o raziskovalni in razvojni dejavnosti ter poenostavljajo postopek sprejemanja letnega finančnega načrta nacionalne knjižnice in informacijskega sistema....

Več o tem: ZBDS.

2 komentarja:

  1. Včeraj je ZDBS objavil povabilo na javno strokovno razpravo na to temo. Dogodek bo 4. 4. 2012 s pričetkom ob 9.30, v Cankarjevem domu. Predhodne prijave potrebne.
    Pa prijetno strokovno pomlad želim. Sabina

    OdgovoriIzbriši
  2. Več o javni strokovni razpravi in prijavnica na strani ZBDS

    OdgovoriIzbriši