Strani

3.3.09

Cobiss licenca ali poskus ustvarjanja malo drugače

GoAnimate.com: COBISS licenca


Like it? Create your own at GoAnimate.com. It's free and fun!

Strip bo ena izmed oblik izražanja na novem portalu. Kot zanimivost naj vam povem, da smo dobili dovoljenje od uredništva Mladine za uporabo Diareje in resno tehtamo možnost implementacije na portal. Vendar Diarejo zaenkrat omejuje dosti stvari, predvsem moti možnost kratkega besedila. Za poskušino objavljamo strip, ki ga je možno izdelati na Goanimate.


Sporočite, če vam je všeč. :)

6 komentarjev:

  1. Lepa "multimedijska" popestritev bloga, pa še dobro si "žebljico na glavico" zadel . . . ! Za Diarejo pa se mi zdi, da je kratko besedilo prej njena velika prednost kot pa pomanjkljivost! Ko se je rojevala, je prav s tem najbolj pritegnila, nekaj besed pa dinamitski učinek! To je čar Diareje!

    Predlagam natečaj za najboljšo animacijo (omejitev na največ 5 prizorov/replik) in najboljšo šalo (ali anekdoto)(največ 10 vrstic)na račun bibliotekarstva/bibliotekarjev. Prispevam v sklad za nagrade.

    Kdor se zna smejati na svoj račun, se zna najbolje smejati.

    P.S.: Tilen, privilegij deluje, hvala.

    OdgovoriIzbriši
  2. Mogoče sem bil premalo natančen. Diareja, kot je vidna v Mladini, je vsekakor super. Vendar aplikacija, "Naredi si sam", ne ponuja vsega (tekst je še bolj omejen). Kar se dinamitskega učinka tiče, pa se strinjam in bomo kdaj pa kdaj tudi z Diarejo popestrili.

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni je všeč! Podpiram idejo za natečaj.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz sem odkljukal v anketi, da naj bo licenca modularna. Zakaj? Ker prihajam iz velike knjižnice in imamo obdelavo organizirano distribuirano. Ideja je, da bi en delavec napravil vse postopke od nabave do postavitve na polico, a je po mojem zaradi sistema javnih naročil to vsaj pri nas še utopija. O tej temi bi se morali nujno pogovoriti na Nacioanlnem svetu ter na Ministrstvih, ki financirajo knjižnice - po mojem se jim niti sanja ne, kako rigiden in drag sistem izobraževanja za CL imamo. Sicer pa z najboljšimi nameni en lep pozdrav vsem, še posebej starim znancem, ki se pojavljajo na tem zanimivem blogu kot sta Janez in Melita. Neformalna komunikacija in timsko delo sta po mojem temelj uspeha - vsaj prvega ni kaj veliko zaslediti v našem knjižničarstvu. LP MP

    OdgovoriIzbriši
  5. Kaj dobimo, če skušamo v podatkovni bazi knjižničarjev nekomu odvzeti COBISS licenco?

    Modri zaslon.

    OdgovoriIzbriši
  6. Slika pove več kot tisoč besed! Meni je tale strip zelo všeč! Tudi jaz podprem natečaj!

    OdgovoriIzbriši