Strani

22.9.10

Kompetence šolskega knjižničarja - zmožnosti, priložnosti, izzivi

Vabilo, program, prijavnica, rezervacija bivanja na Rogli.

Društvo šolskih knjižničarjev Slovenije od 21. do 23. oktobra 2010 v Kongresnem centru Rogla prireja četrti kongres šolskih knjižničarjev Slovenije. Osrednja tema kongresa bo »Kompetence šolskega knjižničarja – zmožnosti, priložnosti, izzivi«.
Program kongresa sestavlja uvodni plenarni del z vabljenimi referati, nato bo delo potekalo v obliki panelnih diskusij, delavnic, predstavitev primerov dobre prakse in plakatov. Prve raziskovalne izkušnje bodo predstavili tudi študenti Oddelka za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Predstavljene bodo novosti v stroki in opremi šolskih knjižnic, mednarodna srečanja knjižničarjev in različni projekti. Zaključni del kongresa bo namenjen predstavitvi povzetkov vsebinskih sklopov ter oblikovanju predlogov in sklepov kongresa.
K sodelovanju smo povabili tudi sponzorje in pokrovitelje, njihova razstavna in prodajna mesta bodo na voljo vse dni kongresa, njihovo promocijsko gradivo pa bo sestavni del kongresnega gradiva.
Pripravo in izvedbo posameznih vsebinskih sklopov koordinirajo članice programskega odbora, ki so k sodelovanju pritegnile strokovnjake različnih strok, šolske in druge knjižničarje ter strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju in predstavnike inštitucij v neposredni povezavi s šolskim knjižničarstvom.

Vsebinski sklopi kongresa:

1.    Šolski knjižničar v sistemu – panelna razprava
Moderatorka mag. Majda Steinbuch
2.    Spoprijemanje s stresom, izgorevanje in mobing na delovnem mestu
Moderatorka dr. Vlasta Zabukovec
3.    Upravljanje kariere
Moderatorka dr. Vlasta Zabukovec
4.    Revija Šolska knjižnica – prispevek k strokovni rasti šolskega knjižničarja – okrogla miza ob 20-letnici 
Moderatorka mag. Majda Steinbuch
5.    Šolski knjižničar in prostorsko načrtovanje ter opremljanje sodobne, uporabniku prijazne šolske knjižnice
Moderatorka Maja Miklič
6.    Pripovedovanje ljudskih pravljic
Moderatorka Ivanka Učakar

3 komentarji:

  1. Zelo pester in zanimov program. Se bo dalo kaj od tega pogledati bolj natančno, vsaj povzetek ali prosojnice?

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljeni, Janez.
    Prispevki avtorjev referatov, delavnic itd., pa tudi kratki povzetki avtorjev primerov dobrih praks, plakatov, itd., bodo objavljeni v posebni izdaji revije ŠOLSKA KNJIŽNICA, ki jo izdaja Zavod RS za šolstvo, ki bo v celoti zbornik tega kongresa.
    Lep pozdrav,
    Maja Miklič

    OdgovoriIzbriši