Strani

16.3.10

Občni zbor Društva bibliotekarjev Ljubljana

Spoštovani člani in članice DBL,

prijazno vabljeni na Občni zbor našega Društva bibliotekarjev Ljubljana, ki bo v torek, 23. marca 2010 ob 17h v Mestni knjižnici Ljubljana, Knjižnica Bežigrad, kletna dvorana.

Dnevni red občnega zbora:
  1. Izvolitev delovnega predsedstva občnega zbora
  2. Poslovno poročilo 2009
  3. Finačni načrt za leto 2010
  4. Sprejem pravil DBL
  5. Razno

Sledilo bo strokovno srečanje “Predstavitev sekcij ZBDS.”
Vljudno prosimo, če se lahko občnega zbora udeležite, saj moramo zaradi sprejema pravil zagotoviti prisotnost večine vseh članov društva. Vse, ki se občnega zbora ne boste mogli udeležiti, prosimo, da nam do 19. marca pošljete izpolnjeno pooblastilo na naslov Društvo bibliotekarjev Ljubljana, Trg republike 3, 1000 Ljubljana ali skenirano pooblastilo po elektronski pošti tajnici društva veronika.potocnik(at)nuk.uni-lj.si.

Z lepimi pozdravi,
Maja Božič
predsednica DBL

2 komentarja:

  1. Žal se nas je zbralo premalo, da bi sprejeli nova pravila. Sedaj se bo poskusilo z glasovanjem po pošti.
    Predstavitev sekcij je bila zelo prijetna in informativna! Takšnih srečanj primanjkuje, upam, da se bomo srečali še kdaj za kakšne sprotne opise delovanja sekcij.

    OdgovoriIzbriši
  2. Večkrat smo že imeli razprave o društvu/društvih in članih, o tem je bilo pred leti v Celju in tamkajšnjem društvu celo posvetovanje (pa potem zbornik, ampak tiskan, nič e-!). Najbrž se premalo zavedamo, da je prav statut ali po novem »pravila« tisti okvir, v katerem bo društvo naslednjih toliko in toliko let delovalo, okvir, ki daje dejavnosti podobo in oporo, lahko pa tudi utesnjuje. Glede na poročilo predsednice, da nas je v društvu 400 in še nekaj, je bila majhna dvorana na začudenje še vedno manj kot polna . . . Pa študentov bi lahko bilo kaj več, tako med člani kot tudi včeraj v dvorani. Srčno upam, da bo pogruntavščina s »televotingom« delovala in bomo uspeli izglasovati nova pravila, zaradi okostenele in ne prav razumljive birokracije bomo morali vajo potem tako še ponoviti, ko bo dala upravna enota svoj žegen. Država ni vedno pametna, je pa vedno močnejša.

    Ja, predstavitve sekcij so bile zanimive, žal vsi predsedniki niso uspeli priti. Videti je, da je na vseh področjih dovolj problemov in dovolj dobrih želja, zato želim vsem, da jim ne bi zmanjkalo volje, časa, energije in zagona, lepo bo videti, če bo večji del zastavljenih nalog realiziran. Žal je ena sekcija še vedno brez glave, tista nova za promocijo in marketing . . . menda je precej članov pa ga ni junaka, ki bi upal stopiti na čelo! Pri drugih pa je v načrtu dosti posvetovanj, ekskurzij . . . ne bo časa, da bi se človek vsega udeležil :-)

    Za konec pa še poziv vsem članom (dokler še ni predvolilnega molka) – ko bo prišel čas za napovedano dopisno sprejemanje novih pravil društva, ne pozabimo na svojo člansko obvezo in oddajmo svoj glas!

    OdgovoriIzbriši