Strani

10.8.09

Anketa - "350€ kotizacija za Strokovno posvetovanje ZBDS 2009 je"

Anketa - "350€ kotizacija za Strokovno posvetovanje ZBDS 2009 je"

je končana. Rezultati so pričakovani. Tisti, ki ste rešili anketo, menite o ceni posvetovanja naslednje:

Pravšnja cena. 0 (0%)
Previsoka cena. 3 (50%)
Prenizka cena. 0 (0%)
Nateg. 3 (50%)

Osebno sem se glasovanja vzdržal, saj po eni strani mislim, da je višina kotizacije lahko blazno nizka oz. blazno visoka. Blazno nizka je iz vidika vrhunskega srečanja (hočeš nočeš gre tukaj za gala prireditev) slovenskih knjižničarjev, ki ima dolgoletno tradicijo in se zgodi enkrat letno. Če bi hoteli, da na nas gledajo z drugačnim pogledom, bi osebno še dvignil kotizacijo. (saj veste, dražja kot je zadeva - kvalitetnejša je /sarkazem off)

Sedaj pa drugi vidik. Višina kotizacije je lahko tudi blazno visoka in za marsikoga zelo sporna. Hotel Habakuk s petimi zvezdicami, kjer je soba celo dražja od sobe v hotelu Slon v centru Ljubljane? Ali se pričakuje okoli 800 ljudi? Ali gre tu dejansko za galo prireditev (se pokazati v lepi obleki, prekomerno urejenem videzu?) ali za "strokovno posvetovanje"? Kot sem že omenil enkrat prej, me moti ta t.i. "strokovnost". Koliko eminentnih imen slovenskega knjižničarstva manjka! Da ne govorim niti o tematiki, ki je za moje osebno mnenje daleč preveč posplošena. Poglejte pa npr. koliko je ta prireditev stala leta 2007 in 2009....


p.s. Slovenski knjižničarji si seveda zaslužimo tovrstno prireditev. Samo ne poimenujmo je strokovno posvetovanje, ker to ni. Imejmo torej "Gala knjižničarsko prireditev" - imejmo pa predvsem zelo kvalitetne "znanstvene" konference, kjer se bomo ukvarjali s konkretnimi problemi v knjižničarstvu in kjer bomo obenem gradili na svoji "znanstveni fronti raziskovalcev"

3 komentarji:

  1. Treba si je zadevo ogledati še v smislu splošne gospodarske krize, ki očitno delavce v javni "upravi" sploh ne gane...

    OdgovoriIzbriši
  2. Obvestilo ZBDS:
    "K sodelovanju smo uspeli pridobiti zanimive predavatelje in pogumne dodatne sponzorje, ki so pripravljeni podpreti naše srečanje. Njihov finančni vložek nam omogoča, da višino kotizacije obdržimo na ravni prvega in drugega prijavnega roka. Vsem, ki ste se že prijavili in poravnali višjo kotizacije, bomo razliko povrnili.

    Na spletni strani ZBDS boste našli podatke o nočitvenih kapacitetah v dogovorjenih hotelih. V navedenih hotelih smo uspeli dogovoriti določene popuste, kar pa ni razvidno iz spletnih strani posameznih hotelov."

    Dobra novica!

    OdgovoriIzbriši
  3. Pravkar sem se vrnil iz Maribora. Je bil kdo od vas na posvetovanju ZBDS? Kako se vam je zdelo?

    OdgovoriIzbriši