Strani

22.4.09

Svetovni dan knjige - Mestna knjižnica Ljubljana

Vsi, ki se boste 23. aprila vpisali v katero koli enoto Mestne knjižnice Ljubljana in postali naši novi člani, boste oproščeni plačila letne članarine.
Do naslednjega svetovnega dneva knjige si boste tako kot vsi drugi člani knjižnice lahko izposojali gradivo in uporabljali knjižnične storitve v vseh enotah združene knjižnice.
23. aprila bo potekala tudi akcija podarjanja knjig, ki smo jih izločili iz zbirk in darov, ki jih nismo uvrstili v zbirke. Knjige boste lahko izbirali v vseh enotah Knjižnice Šiška, Knjižnice Jožeta Mazovca, Knjižnice Prežihov Voranc ter v Knjižnici Bežigrad, Knjižnici Otona Župančiča in Slovanski knjižnici.


Povzeto po - Mestna knjižnica Ljubljana.

11 komentarjev:

  1. "Obiščite enote MKL, postanite člani največje knjižnice v Sloveniji!" Zanimivo. Ali je "največja" res pravi opis za knjižnico?

    OdgovoriIzbriši
  2. Kakor je meni znano, nikakor nimajo največ gradiva v Sloveniji. Stavba sama pa tudi ni največja. Naj me kdo popravi, ako se motim.

    OdgovoriIzbriši
  3. O pravem opisu bi se dalo seveda debatirati. Mišljeno pa je po mojem mnenju kot največja splošna knjižnica.

    OdgovoriIzbriši
  4. -> največja slošna knjižnica ???

    OdgovoriIzbriši
  5. Splošna, ja. Vrsta knjižnic je med drugim opredeljena v Zakonu o knjižničarstvu ;).

    OdgovoriIzbriši
  6. vélika ali velíka knjižnica?
    (upam, da se naglasi dovolj dobro vidijo)

    OdgovoriIzbriši
  7. @Janez

    Dobra fora, ni kaj ;). O tem bodo presodili predvsem uporabniki in pa financer, na podlagi predloženih rezultatov.

    OdgovoriIzbriši
  8. Hehehe, če si pogledate podatke o gradivu, izposoji, zaposlenih in poznate javne zavode v Sloveniji potlej veste da je največja mišljena v smislu največje splošne knjižnice po obisku, članih, zaposlenih, številu enot in tudi kvadraturi. Sicer je pa s svojimi 230 zaposlenimi tudi največji javni zavod na področju kulture v Sloveniji.
    Lp,
    Aleš

    OdgovoriIzbriši
  9. P.s.
    Vabim vas da si kdaj preberete tudi statistiko na NUKovi strani (http://cezar.nuk.uni-lj.si/common/files/statistika/2007_SPL_knjiznice_v_stevilkah.xls) in pa statistiko MKL (http://www.mklj.si/index.php/o-knjiznici/statistika-mkl).
    Naglase si pa lahko postavite sami... :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Haha..lep pozdrav na blogu Aleš. :) Pravijo da ko stopiš mačku na rep, zamijavka. :))

    Statistiko dobro poznamo, nekateri izmed nas se z njo dnevno ukvarjamo. Ker pa si ravno izpostavil ta dva linka, se čutim dolžnega to pokomentirati - predvsem v smislu, kaj pomenijo določeni kazalci, kaj so njihove pomanjkljivosti/prednosti, kateri zelo pomembni kazalci manjkajo ipd. Upam da bom spisal odgovor v roku 24 ur :).

    OdgovoriIzbriši
  11. @Aleš

    Verjetno si mislil "največja" v tem trenutku (po združitvi), saj po statistiki za leto 2007 to ne drži.

    Zanimivo bi bilo na vaši spletni strani npr. videti izpolnjevanje standardov. Ali ste dejansko usklajeni s katerimi standardi in predvsem kateri so to?

    Naj povem, da je veljavnih standardov iz našega področja (Informatika in dokumentacija) po trenutnih podatkih dobrih 130!

    Še kot zanimivost - niti eden ni bil narejen izključno na državni ravni katerekoli svetovne države, ampak so vsi standardi prevzeti standardi ISO v takšni ali drugačni obliki.

    OdgovoriIzbriši