Strani

6.4.09

"As ti tud not padu?!"- Poklic knjižničar

9. oddaja, 4. sezona

10 komentarjev:

  1. Dobra predstavitev!!!
    Moti me samo to, da toliko povdarja tišino v knjižnicah! ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Saj ne vem, kaj bi si mislila o tem prispevku. Ali je to bila parodija na knjižničarje? Glede na oddajo, ki jo z veseljem gledam, bi rekla, da. Se mi pa zdi, de je prispevek padel v oddajo "kr tak neki".
    Ampak, če se prestavimo v knjižnico: Ali so knjižničarji res "fantki s prečko in očali" ali knjižničarke "s štrikanim krilom, očali in...", ki delajo pssssst v knjižnici in nenehno pospravljajo knjige? Si jih ljudje tako prestavljajo, ko slišijo, da je nekdo knjižničar?

    OdgovoriIzbriši
  3. Pomoje gre tu zgolj za predstavitev nekih že precej starih stereotipov, ki so še vedno zakoreninjeni v glavah nekaterih izjem. Zrnec je to pač izkoristil, pa se malček heca. =) Čisto v njegovem slogu. Je mar kaj narobe stem?

    OdgovoriIzbriši
  4. Hotel sem komentirati tukaj, pa sem v naglici objavil na napačnem mestu (sem pač samo knjižničar!).

    OdgovoriIzbriši
  5. Prijazna, nasmejana, ustrežljiva je zame le stereotip. Predvsem je problem z ustrežljivostjo, ki je na primer v nasprotju s pravili. Knjižničarke morajo biti profesionalne in etične!

    OdgovoriIzbriši
  6. Zakaj bi bil problem z ustrežljivostjo? Saj je vendar prav, da pomagamo svojim končnim uporabnikom, če se ne znajdejo! Mar ni tako? Samo pravo mero je treba ubrati? Zakaj bi s tem kršili pravila! Saj ni treba da mu daš knjigo, samo napotiš ga do nje! Si pač tercialni ter ne sekundarni vir informacij! =)
    Kam sploh ciljaš s tem? Bi mogla brati mogoče tudi med vrsticami? ;)
    Saj imam tudi jaz izkušnje s tem, da so precej nezaintereserani (ne bi o konkretnih imenih ustanove), pa te naženejo v COBISS gledat! Češ: "Znajd se! Sej mamo PC-je! Men se neljub!" =)

    Meni osebno je to povsem skregano z zdravo pametjo. Prav je da jih učiš samostojnosti. Vendar, če se ne znajdejo pred računalnikom (naprimer naši senjorji) jim pač pokažeš kako se stvari streže, pa je!V drugo, morda tretje bodo že znali sami. ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja spet sem se nerodno izrazil. Govoril sem o ustrežljivosti preko meja pravil. Večkrat se (vsaj v splošni knjižnici sem opazil) zgodi, da "tečnemu" uporabniku zbrišejo kakšno zamudnino kar tako ipd...
    Izobraževanje uporabnikov ena izmed glavnih nalog knjižničarjev na izposoji.

    OdgovoriIzbriši
  8. ->da "tečnemu" uporabniku zbrišejo kakšno zamudnino kar tako ipd...
    @Mitja:Jasno! Če je pa tečn! Tako se ga najlažje znebiš! LOL =) Saj zamudnina pa ponavadi tudi ne znaša celega premoženja ;)

    ->Izobraževanje uporabnikov je ena izmed glavnih nalog knjižničarjev na izposoji.
    @ Mislim da je kar vseh, ne zgolj tistih na izposoji. Koliko se pa tega držijo je pa stvar posameznika! ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. ljete no, to je sam zajebancija, brezveze je tole primerjat z original knjižarji in knjižničarkami, ker so ponavad res zakon!

    OdgovoriIzbriši