Strani

23.8.08

Spletni dnevnik revije Knjižnica

Z izrednim navdušenjem sem zasledil nov blog - spletni dnevnik revije Knjižnica. To je izjemno dobrodošlo za našo strokovno javnost. Lahko se bo hitro (tudi anonimno, kot je to prevečkrat v navadi pri nas) komentiralo ter vzpodbujalo aktualno debato o strokovnih prispevkih v reviji Knjižnica.
Vsekakor me zanima odziv knjižničarske srenje.

5 komentarjev:

  1. Bi kdo malo povprašal, zakaj na blogu Knjižnice brišejo komentarje in vprašanja, ki jim niso pogodu? Potem brez veze in naj komentiranje onemogočijo, če strokovni dialog ni zaželjen!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Spoštovani,

      Zaradi negativnega odziva strokovne javnosti na urejen spletni dnevnik revije Knjižnica smo v postopku prenosa celotne revije (baze člankov in dnevnika) na nov strežnik, ki bo najverjetneje združen s spletno stranjo ZBDS. Nova spletna stran bo omogočala tudi lažje sporazumevanje z zainteresirano javnostjo, poenostavljeno oddajo prispevkov ter sledenje objavam. Zaradi urejanja prenosa, dokumentacije ter posledično postopne ukinitve trenutno delujočih strani smo začasno ukinili možnost komentarjev. Takoj, ko bo nova stran postavljena vas vabimo, da se nam pridružite s komentarji, željami, pohvalami, grajo ipd.
      Lep pozdrav,
      Uredništvo revije Knjižnica

      Izbriši
    2. Res hvala uredništvu, da se je potrudilo odgovoriti, čeprav samo diplomatsko in ne vsebinsko. Moj komentar je namreč že bil objavljen in so ga kasneje zbrisali. Zakaj? S prenavljanjem strani to nima nobene zveze. Imam dve vprašanji, ki sta bili tam objavljeni, in sicer čemu je namenjen urednikov uvodnik, ki je nekakšen neroden povzetek vseh člankov v številki in samo jemlje prostor in obremenjuje številko vsebinsko p aničesar ne prispeva, še bolj pa me zanima, kdo določa tipologijo prispevkov, da je že kar vsaka predstavitev lahko znanstveni prispevek.

      Izbriši
  2. Spletni dnevnik revije Knjižnica je oblikovni zmazek in vsebinsko mrtev. Elektronska revija pa več ne izhaja?

    OdgovoriIzbriši